|
חיפוש עו"ד כתבות ברשת חיפוש עו"ד כתבות ברשת חיפוש עו"ד כתבות ברשת כתבות | דיני עבודה פיצויי פיטורים לעובד שנפטר יועברו ליורשיו| מאת: עורך דין אלי דורוןאלי דורון, עורך דין - ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון) eli-doron@taxlawyers.co.il
חוק פיצויי פיטורים בנוסחו הנוכחי מאפשר ליורשיו של עובד שנפטר לקבל את פיצויי הפיטורים להם היה זכאי המוריש. החוק כיום קובע כי הזכאות לקבלת פיצויי הפיטורים תחול רק לשאריו של המוריש בקרבה הגבוהה ביותר. הצעת חוק שהונחה על שולחן הכנסת לאחרונה, מבקשת להרחיב את מעגל הזכאים לקבל את כספי הפיצויים הללו.
פיצויי פיטורים כידוע מגיעים לכל עובד אשר עבד במקום עבודתו למעלה משנה ברציפות (פרט לחופשות, מילואים, מחלה, חגים וכד\'). על פי המצב הנוכחי בחוק, עובד שעבודתו הופסקה מחמת פטירה, זכאי לפיצויי פיטורין כאילו פוטר. שאריו של העובד שנפטר הם אלו שיהיו זכאים לקבל את פיצויי הפיטורים של אותו עובד שנפטר, כאשר החוק קובע כי שאריו של אדם לצורך החוק הם, בן זוגו של הנפטר בשעת פטירתו לרבות ידוע בציבור הגר עימו, וכן ילד של עובד שהוא בגדר תלוי במבוטח לעניין גמלאות. במידה ואין בין זוג או ילד כאמור, יהיו זכאים שאריו של הנפטר שהם ילדים והורים שעיקר פרנסתם היה על הנפטר וכן אחים ואחיות אשר כל מקור פרנסתם היה הנפטר וכן הם גרו עימו תחת קורת גג אחת לפחות שנה אחת בטרם נפטר הוא. במצב שכזה, בו שאריו של הנפטר אינם בן זוג או ילד, כספי הפיצויים יופקדו בבית הדין הארצי לעבודה, אשר הוא יקבע את אופן החלוקה בין יתר שאריו של הנפטר.
הצעת החוק מבקשת למנוע מצב בו כספי הפיצויים לא מועברים לשאריו של נפטר ונשארים אצל המעביד, שכן יש לראות בהעברת הכספים אינטרס חברתי כלכלי חשוב. הצעת החוק בעצם מבקשת להרחיב את ההגדרות שבחוק לקביעת שאריו של נפטר לצורך קבלת פיצויי הפיטורים, באופן בו כאשר לא ימצאו שאריו של נפטר מדרגת קירבה גבוהה, יועברו הם לדרגת קרבה נמוכה יותר. לשם כך, מוצע כי מעביד שעובדו נפטר יהיה חייב להעביר את כספי הפיצויים לבית הדין האזורי לעבודה, ובית הדין יהיה זה אשר עליו לקבוע את חלוקת הכספים לשאריו, בהתאם למצבם הכלכלי ולמידת תלותם בעובד שנפטר.
עוד מוצע, כי במידה ולא ימצאו לעובד שארים כלשהם, להם ניתן יהיה להעביר את כספי הפיטורים, יועברו כספים אלו ליורשיו של הנפטר, ככל שאלו בנמצא.
נראה אפוא שהצעת החוק מבקשת להשית צדק חברתי ולהדגיש את חשיבותם של פיצויי הפיטורים והעברתם לעובד או לשאריו/ יורשיו. המצב החדש, ככל שיאושר על ידי המחוקק, יאפשר את היפרעותם של פיצוי הפיטורים במקרים רבים יותר, באופן בו הפיצויים לא יוותרו אצל המעסיק, אלא יגיעו ליעדם הראוי והנכון.
תגובות אין תגובות למאמר
|
אגודות שיתופיות (1) אזרחי (29) אימוץ (3) אלימות (7) אפוטרופסות (2) אפוסטיל (1) ביטוח לאומי (27) גירושין (27) גישור (5) דוחות משטרה דיני בוררות (1) דיני בידור ותקשורת דיני ביטוח (4) דיני בנקאות (24) דיני זקנה דיני חברות (32) דיני ירושה (35) דיני מחשוב (2) דיני מיסים (192) דיני משכנתאות (2) דיני משמעת דיני משפחה (44) דיני נזיקין (12) דיני עבודה (27) דיני פנסיה (1) דיני צבא (2) דיני רשויות מקומיות (1) דיני תעבורה (16) הוצאה לפועל (11) זכויות יוצרים (2) חוות דעת רפואית (1) חוזים (8) חלוקת רכוש (3) חנינות חקיקה (1) חקירות בינלאומיות (1) חקירות פרטיות טוען רבני (5) ייעוץ ביטחוני ייעוץ בינלאומי (16) ייעוץ שוטף ייצוג חברות יישוב מחלוקות כונס נכסים (2) כללי (85) לשון הרע (1) מזונות (4) מיסוי מקרקעין (11) מס הכנסה (9) מע"מ (2) מעמד אישי (8) מקרקעין (24) משמורת ילדים (1) משפחות שכולות משפט חוקתי משפט מינהלי (1) משפט מסחרי (2) משרד חקירות (1) נוטריונים (8) נזיקין (5) נישואים אזרחיים (2) נכי צה"ל ומערכת הביטחון (1) נפגעי שואה (1) סימני מסחר סמכות בינלאומית (1) עבודות שירות עבירות ביטוח עבירות מין (2) עבירות צווארון לבן עבירות רכוש עבירות תנועה עובדים זרים (4) עורך דין אזרחי עורכי דין כללי (3) עורכי דין פלילי (21) עיזבונות (3) ערעורים פטנטים (7) פלילי (101) פסילת רישיון (1) פשיטת רגל (4) קטינים קניין רוחני (4) רישום חברות (3) רשלנות רפואית (13) שוק ההון (6) שירותים משפטיים (11) שלום בית (1) שרות רפואי (4) תאונות אישיות (1) תאונות דרכים (19) תאונות עבודה (3) תאונות תלמידים תביעות כספיות (4) תכנון ובניה (3) תצהירים |
All rights reserved to Objection LTD © |