|
חיפוש עו"ד כתבות ברשת חיפוש עו"ד כתבות ברשת חיפוש עו"ד כתבות ברשת כתבות | חקיקה הקלטות סתר – מתי זה חוקי| מאת: עורך דין אורית משפטיפ כאשר אנחנו מדברים על הקלטות סמויות ומצלמות נסתרות, קשה
שלא להתייחס לחוקיות של הנושא. מצבים שונים יכולים להגיע בהם הקלטת או צילום סתר
מפלילה לחלוטין את האשם, אך בוצעה שלא כחוק ולכן לא תקבל את הבמה. בכתבה הבאה
תוכלו לעיין בנושא לעומק, כדי שתוכלו לשמר את מעמדיכם בתור אזרחים שומרי חוק.
החוק אשר מדבר על שימוש בציוד הקלטה נסתר אומר שעל מנת שההקלטה תתבצע בצורה חוקית, חלה חובה על אחד המשתתפים בשיחה להיות מודע להקלטה באופן מלא, ואין צורך בהסכמה של כל הצדדים אשר משתתפים בשיחה. מה שבעצם החוק אומר הוא שהאיסור חל על הקלטה של שיחות ללא ידיעה או הסכמה של אף אדם הנמצא בשיחה הזו. החוק הזה נוקשה מאוד והעובר עליו יכול לצפות למאסר של עד חמש שנים. אין זה משנה אם אתה שוטר, בלש פרטי או אזרח מן המניין, החוק תקף לכל. חשוב לציין שהחוק תקף אך ורק על שימוש בציוד האזנה או הקלטה, במקרה ופשוט הייתם במקום הנכון בזמן הנכון (או שלא) לא עברתם על שום חוק.
אז מתי מותר לצלם ומתי להקליט בסתר?
במקרה ואתם מעוניינים לרכוש מצלמה נסתרת ולהציבה בביתכם, משרדכם או לא משנה היכן, תוכלו לעשות זאת בעזרת מצלמה בלבד, מכיוון שלפי מה שלמדנו בפסקה הקודמת, אין זה חוקי להאזין לשיחה ללא הסכמה של אף אחד מהצדדים המשתתפים. בנוסף, נוכל להציב את המצלמה בכל מקום פרט לחדרי שינה ושירותים.
אם אנחנו רוצים להקליט שיחה, עלינו להשתתף בשיחה או לחלופין, לקבל את הסכמתו של אחד הצדדים המשתתפים. אין זה משנה אם בשיחה נכחו 10 אנשים ורק אחד מהם היה מודע להקלטה, אתם עדיין בצד הנכון של החוק.
כאשר אתם רוצים לבצע הקלטות עבור הליכים משפטיים, רצוי לשמור תיעוד מקיף ככל הניתן - עליכם לציין את כל הפרטים אשר נוגעים להקלטה בתחילתה כגון: תאריך ושעה, מיקום השיחה, שותפים ועדים ועוד. במקרה ואתם מתכננים להגיע לבית משפט עם הקלטה, נמליץ על שימוש במכשיר הקלטה איכותי, כדי לא להגיע למצב בו איכות ההקלטה לא מספיק טובה, והראיות עקב כך לא יהיו מספקות. גם כאשר אתם מתייקים ושומרים את ההקלטות חשוב לרשום את כל הפרטים, הדבר יעזור לכם גם בסדר שלכם וגם מול בית המשפט.
לסיכום,לפני שאתם רצים לרכוש מכשיר הקלטה סמוי או מצלמה נסתרת, עברו על החוקים הבסיסיים, קראו את הפרטים החשובים ודאגו לכסות את ישבנכם מראש. בהצלחה!
תגובות אין תגובות למאמר
|
אגודות שיתופיות (1) אזרחי (29) אימוץ (3) אלימות (7) אפוטרופסות (2) אפוסטיל (1) ביטוח לאומי (27) גירושין (27) גישור (5) דוחות משטרה דיני בוררות (1) דיני בידור ותקשורת דיני ביטוח (4) דיני בנקאות (24) דיני זקנה דיני חברות (32) דיני ירושה (35) דיני מחשוב (2) דיני מיסים (192) דיני משכנתאות (2) דיני משמעת דיני משפחה (44) דיני נזיקין (12) דיני עבודה (27) דיני פנסיה (1) דיני צבא (2) דיני רשויות מקומיות (1) דיני תעבורה (16) הוצאה לפועל (11) זכויות יוצרים (2) חוות דעת רפואית (1) חוזים (8) חלוקת רכוש (3) חנינות חקיקה (1) חקירות בינלאומיות (1) חקירות פרטיות טוען רבני (5) ייעוץ ביטחוני ייעוץ בינלאומי (16) ייעוץ שוטף ייצוג חברות יישוב מחלוקות כונס נכסים (2) כללי (85) לשון הרע (1) מזונות (4) מיסוי מקרקעין (11) מס הכנסה (9) מע"מ (2) מעמד אישי (8) מקרקעין (24) משמורת ילדים (1) משפחות שכולות משפט חוקתי משפט מינהלי (1) משפט מסחרי (2) משרד חקירות (1) נוטריונים (8) נזיקין (5) נישואים אזרחיים (2) נכי צה"ל ומערכת הביטחון (1) נפגעי שואה (1) סימני מסחר סמכות בינלאומית (1) עבודות שירות עבירות ביטוח עבירות מין (2) עבירות צווארון לבן עבירות רכוש עבירות תנועה עובדים זרים (4) עורך דין אזרחי עורכי דין כללי (3) עורכי דין פלילי (21) עיזבונות (3) ערעורים פטנטים (7) פלילי (101) פסילת רישיון (1) פשיטת רגל (4) קטינים קניין רוחני (4) רישום חברות (3) רשלנות רפואית (13) שוק ההון (6) שירותים משפטיים (11) שלום בית (1) שרות רפואי (4) תאונות אישיות (1) תאונות דרכים (19) תאונות עבודה (3) תאונות תלמידים תביעות כספיות (4) תכנון ובניה (3) תצהירים |
All rights reserved to Objection LTD © |